Håll dig uppkopplad – spara pengar i vardagen

De flesta av oss är uppkopplade var vi än befinner oss och har hela tiden tillgång till gps, mejl och möjligheten att söka information på våra smartphones. Däremot kanske inte alla tänker på att det är möjligt att spara pengar genom att vara uppkopplad. Med dagens moderna teknologi kan man spara mycket pengar genom att fortsätta vara uppkopplad och hålla koll på smarta appar och hemsidor.

Spara pengar när du handlar

Matkostnaden ingår i månadens budget för oss alla. Däremot kan man få ner sina matkostnader genom att jämföra priserna på olika matbutiker. En smart app som specialiserat sig på just detta är Matpriskollen som finns på iTunes. Matpriskollen har koll på alla extrapriser hos de vanligaste butikskedjorna som Coop, ICA, Willys och Netto. När du gör veckans inköpslista får du upp aktuella extrapriser hos de affärer du brukar göra dina inköp hos. Om det är en vara som du bara köper när den finns till extrapris kan du också bevaka den och får då ett meddelande när det finns ett erbjudande. Det är exempelvis användbart om du bara vill köpa viltkött som vanligtvis ligger högre i pris. De allra flesta vill att storhandlingen ska gå fortast möjligt och då finns även möjligheten att sortera listan efter hur varorna är placerade.

Rabattkoder

Borta är tiden då du behövde klippa ut kuponger för att kunna köpa produkter till ett rabatterat pris. Det finns sajter som har specialiserat sig på rabattkoder för dig som handlar på nätet. Du söker enkelt bland de över 1 200 nätbutikerna för att hitta den du vill handla hos. Därefter kopierar du rabattkoden och klistrar in den när du är i butikens kassa. På så sätt kan du spara ännu mer pengar.

Håll koll på elkostnaderna

De flesta stora elleverantörer erbjuder smarta lösningar som hjälper dig att dra ner på elkostnaderna. Till exempel kan du med hjälp av olika appar få bättre koll på hur stor elförbrukningen är, men det finns även mer avancerade hjälpmedel. En av de bästa lösningarna är den som ger dig möjlighet att se hur varmt det är i ditt hem när du är på semester och du kan även använda appen för att höja eller sänka temperaturen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.