Spel i mobilen

8725216-icon-of-joystick-for-web-and-mobile-applications

Det går ju knappast att förneka att mobilspel har blivit något riktigt stort, mycket bara för att vår nuvarande teknologi har möjliggjort det för oss helt enkelt. Spel man kan hitta till mobilen idag var helt omöjliga för inte allt för länge sedan.

Smartphones har förändrat spelvärlden på ett väldigt påtagligt sätt, inte nog med att de öppnat dörrarna för massor av nya spel, det finns idag även många spelstudios som endast tillverkar mobilspel.

Mobilspel kommer precis som konsol- och datorspel i alla möjliga genrer och, måste ju även sägas, olika kvalitet. Det är lätt att tro att marknaden börjar bli mättat vad gäller mobilspel, men det kan mycket väl vara så att det endast är en effekt av en relativt ny bransch och att mycket kan komma förändras på kort tid.

I nu läget så är statistiken kring mobilspel väldigt intressant med ofantliga summor som står på spel.

Mobilspel har länge varit associerad med vad man brukar kalla casual gaming, som kännetecknas av spel som inte kräver någon egentlig långtidsinvestering för att kunna spelas och kan spelas lika väl under kort tid som lång. En klassiskt exempel på ett spel i denna kategori skulle vara Bejeweled, som säkert alla känner igen namnet på.

Men med mer och mer avancerade spel som kommer ut till mobiler och surfplattor har detta mönster börjats brytas något och det finns tillräckligt med spel idag som inte kan kallas casual games i den nuvarande definitionen av termen.

På den andra änden av spektrumet hittar man vad som istället kallas hardcore games, där det krävs både övning och färdighet för att kunna bli bra.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.